Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort inblick i min depression.


Berg- och dalbana

Jag åker berg och dalbana
från ljusa förhoppningar till nattsvarta tankar.
Den ena dagen åker jag upp
den andra ner.
Det finns inte längre något mellanläge
- ingen termostat att skruva på.
Antingen hatar jag mig själv
och tuggar på mitt självförakt,
eller grips jag av vild eufori
och vandrar med änglar uppe bland molnen.
Gud älskar mig - det vet jag då -
hans kärlek är lätt att förstå!

Men när jag ligger därnere på marken
och krälar som en mask
vem hjälper mig upp och säger:
- Du är den bästa som finns!
Då är tankarna på döden mina bästa följeslagare
och sängen min givna hållplats.
Gemenskapen med andra människor
verkar långt borta då.
Ingen vän som väntar mig med bultande hjärta
Mitt lösenord till någons innersta rum blir alltid fel.




Fri vers av annaregina
Läst 628 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-29 16:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Job förbannade sin födelsedag och även Jeremia om jag inte minns fel. Elia försökte gömma sig i en grotta i depression så Du var i gott sällskap här men ingen av dem lät Herren förbli i mörker eller hur?
Idag är det Höga Visan som gäller. H.V.4:16 rensade Dig i stormen till att bli mera fruktbärande. I H:V:8:3 fann Du vilan och i H:V:2:10-14 fann Du Din brudgum och Han Dig.
"För den som älskar Gud samverkar allt till det bästa för dem som är kallade efter Guds rådslut" Rom.8:28
"Den Herren älskar agar Han". Hebr.12:6
Du har ett specialuppdrag som väntar...
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina