Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och därför älskar jag dig (Konstnären 2)

Rummet ser ut som sist, men med nya ögon
Dammet virvlar upp mot henne som en hungrig katt
Skärvor visar henne stjärnor
Stjärnor visar rum, visar glitter
Att bo är mer att bo än att leva
Att leva är en överdrift

Sagofärger dansar över nyspänd duk

Isolering har frigjort henne

Väggar har aldrig varit mer välkomna
Bjuder upp till dans
Utanför sveper vingar över nyfödda vindar, vals
Att lära känna henne är att våga dansa
Att våga är att vara ensam
Att vara ensam är en överdrift

Hår som trasslar kring gnistrande stenar

Penslar dansar åter

Att älska är att älska är att älska
Hon älskar
Kronor bärs högt
Dolkar smälter

Att älska
Du är allt hon behöver




Fri vers av Nefele
Läst 342 gånger
Publicerad 2007-04-08 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nefele