Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Azaleadalen

Något fattas. En familj leker med frisbee och boll. Min mage hänger utanför byxorna. Apelsinen var kall. Och dyr.
När jag vänder mig om ligger de fortfarande kvar som de gjorde när jag kom, i missionärsställning och med kläderna på.
Mitt hår håller på att torka, det blåser lite. Byxorna bränns. Jag tog av mig strumporna. Är det fortfarande fuktigt i gräset? Måste allting sluta nu, om det måste vad, var ska jag börja, hur? Jag ser inga azaleor men jag vet inte hur de ser ut. Inget som talar till mig. Men badmintonrack.
Jag fryser. Emil säger. Och säger och säger. Sedan inget. Så mycket barn som springer men jag hör bara Bowie gå i åttiotal. Eller lite tjut sipprar väl igenom, de håller på att falla isär. Mellan låtarna är det meningslöst.
Jag är sömnig. Har ingen kontakt med vad som är bra. Vad som är dåligt. ”Stolpe”, skriker de. Jag försöker balansera. Tänk om jag tog tabletter innan jag gick hit och dör nu. Eller om jag får en boll i huvudet. Vissa får cancer av solen. Kan en tidsålder förstöra allt, vad består en personlighet av? ”Mål”, skriker de. Tjejerna spelar badminton. Och killarna fotboll. Röd plastboll, den verkar vara bra pumpad. Är någon deprimerad första vårdagen? Det är lättare att gå till jobbet än att bråka med Försäkringskassan. Sade han.
Armen pulserar när jag ligger på den. Om det hade varit hål hade jag dött. Eller blivit yr. Kanske fått ont.
Hon har en hel svart och vitprickig dräkt på sig och de går förbi mig. Med solglasögon och cigg i mungipan. Jag tyckte det var pinsamt att jag tyckte det, men det var sexigt när Emil hade cigaretten så. Det sade jag till honom, kan inte hålla tyst om någonting. Fast nu har det gått över. Han grät i telefon förut, jag ångrar mig.
Jag tittar igen. Nu sitter de upp. Hon måste ha fått ont, så länge som han låg på henne. De går hemskt nära mig, om jag blundar trampar de på mig. Han sade att han inte finns utan mig. Jag böjer på tån och ligger på handen. Den kommer att bli svår att veckla ut sedan.
Killarna spelar fotboll. Allt handlar om att bli lycklig. Jag lägger mig på tygpåsen, det känns som att den luktar öl. Det är för att den gör det, kommer jag på.




Övriga genrer av britta VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-06 08:07



Bookmark and Share


    KalleLager
Det börjar arta sig, Britta!
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

britta VIP