Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resenär med nyckelbesvär



Jag drömde i natt om en stege

som kom ner rakt framför mig

Med glitter i sinnet jag stegade mig upp

klättrade upp mot himlen

Mot himlens boning, in bland molnen

Jag ser porten som är lite på glänt

Ja,faktiskt lite som jag tänkt mig

Passionens nyckel ligger på sin eldiga plats

Tårarnas nyckel på trappans avsats

Jag ser minnenas nyckel

Jag ser även rädslans och modets nyckel

och alla andra nycklar som behövs i livet

Men var är MIN nyckel?

Jag kan inte se min nyckel någonstans

Den är full av blandade känslor

Så blandad av allt, att den blivit alldeles tovig

Går inte att reda ut den mer

Jag skriver en lapp som jag lägger på trappan:

Har nån sett min nyckel?
Den är i alla möjliga färger
Välanvänd och lite krokig
Standard storlek Och väldigt tovig
Om någon sett den
var snäll och meddela mig då


Susanne










Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 208 gånger
Publicerad 2007-04-06 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt