Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att förklara min besatthet av denna ljuvliga dans. http://www.youtube.com/watch?v=wZk-LJ_KCMg&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=3zD9W9SZj9w&mode=related&search= Tva oslagbara musikvideos av förnyande gruppen Gotan Proje


Tango 1

Det börjar med en cunita, ett vaggande steg fran sida till sida - det är så du känner av min steglängd och följsamhet. Sedan en enkel salida, en molinete som gar över i en ocho, en cirilo. Handen mot min rygg är en vandrande viskning, som för mig så omärkligt att dansen känns som tankeläsning. Tempot stegras till de första tonerna i en remix av la cumparsita, och du drar mig närmare tills min tinning vilar lätt mot din kind. Så nära är din mun att jag känner din varma andedräkt mot det känsliga stället där halsen går över i axel. Ryggraden fylls av kvicksilver.

Så ett steg, som i detta korta ögonblick av knäsvagt drömmande överrumplar mig fullständigt. Jag hinner inte tänka var jag sätter fötterna, och på något magiskt sätt går det ända - hundratals övningstimmar har satt tangon i ryggmärgen. Jag möter din blick och behöver inte säga nagot, ditt nästan omärkliga leende visar att du vet...




Övriga genrer av Attimi
Läst 333 gånger
Publicerad 2007-04-09 09:33



Bookmark and Share


    curt petersson
Dina texter Tango 1 och 2 skall läsas i mörker därför att dom är självlysande...
2007-05-10

    curt petersson
Får jag lov...
2007-04-10

  Albert
http://www.youtube.com/watch?v=QAx1h_GlEro&NR=1
om du har åtta minuter och tolv sekunder över
tack förresten för tangomusiken

2007-04-09

  Albert
oj vad fint du beskriver det här, jag säger bara OJ!
(jag har ju bara arton timmar än, mot dina hundratals, men det ska nog gå bra det här)
När jag läser det här får jag ny inspiration!
2007-04-09

  Mangal VIP
Den här texten borde ta ett steg ut i världen. Förklarande, förmedlande och förförande.
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi