Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekskriget

Tiden efter bröllopet är ett inferno, när hela det romantiska luftslottet kraschlandar i en vardag av tvätt, matlagning, micrade croissanter (du mina) och utkonkurrerade fotbollskompisar (jag dina). Jag kallar dig lat och självisk, du kallar mig hysterisk och oschysst. Båda vinner vi våra strider, men kriget bara fortsätter. Ett år. Två år.

Men sakta händer något. Jag inser plötsligt att jag inte tvättat på närmare två månader och att garderoben trots det är full av prydligt vikta kläder. Vi möts på stationen efter jobbet, luftar händelser från dagen, skrattar åt samma saker, somnar i varandras armar.


Jag tror vi vann.




Prosa (100-ordare) av Attimi
Läst 732 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-15 21:51



Bookmark and Share


  ÅsaLena
Underbart! Gillar mycket....
2011-01-25

  LittleEm
Vilken härlig känsla då vardagen får sällskap av frid, omtanke och kärlek. Och att ni vet att ni alltid har varandra, det måste vara väldigt betryggande.
2011-01-24

  Mangal VIP
Någonstans mitt i började jag bli rörd och det kulminerade på slutet.
2011-01-17

  Hans & Greta
helt underbar hundríng, innehåller ett liv, hänsyn, anpassning, vardag och tillvänjning....och att finna vilan, ro och tillförsikt mitt i alltihopa

H&G
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi