Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

genom skinande fönster passerar livet obemärkt

Genom nyputsade fönster
tvättade av vårkänslors iver
ser jag plötsligt klart
det jag trodde var så långt bort
var plötsligt så oförutsett nära

men genom solens obarmhärtiga ljus
syns strimmor av det
som inte går att tvätta bort
men så vilar solen sig i molnen
och skuggan tillåter till ro

en kort sekund av tillförsikt
sinna mig i min själ
men solen vaknar och
plötsligt jag förstår att den vill
mig bara väl

för när solens strålar sover
och skuggan ger skydd
och fönstret är gnistrande klart
då tappar livet sin trovärdighet
för ingen har det så underbart
















Fri vers av Catrin
Läst 252 gånger
Publicerad 2007-04-10 14:44



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Har en känsla av att det här handlar mer än om att putsa fönster.
Om ingen har sagt att du skriver skitbra, så är det dags nu!
Du skriver skitbra!
2007-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin