Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlavalvsskådespel


Ett svart sammetsdraperi
dras för den
guldrosa himmelen,

någon tänder stjärnorna
via salongens
strömbrytare

och jag lutar mig tillbaka i
gräset

Planeterna är de aktörer
som förgyller kvällen
och jag vet
att efter akt ett,
kommer två

i all oändlighet

Men i månskensmystiken
lever ännu gåtor,
för hur kan mörkret
agera så
övertygande
utan ett uns nervositet?

Men kanske är det så,
när nattens skådespel
är över

att himlamörkret
rodnar
mot publikens jubel

och det är då gryningen kommer




Fri vers av Lavendelnatt
Läst 434 gånger
Publicerad 2005-02-26 19:17



Bookmark and Share


  Svante
Det här var riktigt mysigt skrivet. Trevligt att se universums skådespel som en film eller teaterföreställning som vi tittar på :)
2007-07-13

  Svante
Det här var riktigt mysigt skrivet. Man kan se det som så att naturens och universums skådespel är en film eller teaterföreställning som vi tittar på :)
2007-07-13

    ej medlem längre
Nämen va jättefin, den här blir favorit! *applåder*
2005-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Lavendelnatt