Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rabarberskrud


Det är när
halvdagern glöder i spegelgölar
som man kan le åt sin eviga ungdom,
respektlöst skratta åt den avlägsna hösten
Och plocka tillvarons förblindande ört

Det är då man
blåögt kan förvånas
av grönskans passiar,
höra häggens viskningar i lunden
Och dricka saltvattensaft på solblekta klippor

Det är de dagar då
en uppförsbacke leder till ännu
ett förlovat land,
då rabarberskruder skyler den kyska sidenhyn,
och då kravlös förälskelse delar rum
med ett uppfantiserat land

Det är då
man vill tillbe tidens andar,
hämma det framrusande barfotalivet,
och förevigt stanna inom
barndomens staket

Men när den slöjbetäckta världen
väl har skönjts för mina ögon,
vet jag inte på vilken sida om grinden

som livet finns




Fri vers av Lavendelnatt
Läst 569 gånger
Publicerad 2005-08-14 19:52



Bookmark and Share


  Almaz
Otroligt fint skrivet om tröskeln mellan barn och vuxenvärlden.. du har ett fantastiskt språk och uttrycker dig så vackert med sköna ord och beskrivningar.. Du målar så underbart i mitt sinne!

Och i så ung ålder..det är inte annat än att man blir imponerad (utan att låta nedlåtande). Men det är bara bevis på otrolig mognad och konstnärlighet!!

Tack för en fin lässtund! Jag ska med glädje följa upp dig och sparar denna fina dikt!!
2005-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lavendelnatt