Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tango 2



Lokalen är smekt i infrarött ljus som artistiskt accentuerar svartklädda siluetter. Vi stannar till kort i foajén där du hjälper mig glida ur min tunga vinterkappa och hänger din egen beskyddande över min. Ett kort skobyte innan vi hälsar flyktigt på vänner och bekanta och stiger ut på dansgolvet. Din högra hand glider om min midja, lockar mig in i din famn innan den lägger sig till vila - nästlad mellan mina skulderblad likt en älskad fågel. Vänsterhanden som sluts om mina fingrar är varm och fast. Din tumme vilar smeksamt mot mitt högra pekfinger och greppet är flyktigt - en påminnelse om att för; det gör man främst med kroppshållningen.

Musiken manar till intrikata turer som kräver nära fattning och när du håller mig tätt emot din bröstkorg, sa nära att jag känner dina hjärtslag resonera inom mig tänker jag osökt pa Ranelids vackra fras; \"Bär ditt barn likt den sista droppen vatten\". Långt senare när du för mig genom trängseln mot bilen med ena handen vilande lätt mot mitt ryggslut och den andra utsträckt framför mig för att frigöra min väg omsluts jag gradvis av en känsla som överväldigar mig. En bitterljuv vetskap om att handen mot min rygg kupar sig som härbärgerade den en sista livgivande droppe vatten.

Hemma tänder vi inga ljus utan tassar tysta över månskensbelysta trägolv, föser snabbt undan leksaker, tidningar och flyttlådor för att frigöra några kvadratmeter innan jag smälter in i din famn på nytt.

För den här dansen är ingen musik nödvändig; ditt hjärtas varje slag känns i mig.




Övriga genrer av Attimi
Läst 525 gånger
Utvald text
Publicerad 2007-04-13 19:46



Bookmark and Share


    curt petersson
Inget problem att i nermörker läsa dina Tango I och II.
Texterna är ju självlysande...
2007-05-10

  Albert
himmel vad himmelskt
måste sätta på en gammal skiva
Carlos Gardel

oj vad fint du skriver, du skapar underverk med dina små fingrar

och jag ska fortsätta dansa tango tills jag dör, du beskriver det här med så otroligt mycket känslor, vackra känslor, ojoj säger jag bara, måste spara den här, nej skriva ut den och sätta upp på min vägg
2007-04-21

    Nattviol
vilken dans!
vilken genuint kvinnlig känsla du fångar!
ett stycke varm poesi som dansar tango
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi