Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.prreklam.com/slutet/


beslut fattat på en balkong vid E4:an

sittandes på högsta balkongen
i förortens miljonprogram
tittandes ut över betongen
och motorvägens avgasdamm

jag ser kommers och shoppingcenter
människor utan känsla och själ
reducerade till konsumenter
och producentens lyckliga träl

jag betraktar bilarnas flöde
deras aldrig sinande ström
är detta människans öde
eller bara en ond mardröm?

men flyttar jag blicken bara några grader
ser jag saker som många har förträngt
där ser jag mellan höghusens fassader
ett litet berg man ännu inte sprängt

och längre bort en liten sjö
bakom den en massa träd
det är en helt annan miljö
ja en annorlunda värld

så vacker och fylld av ro
dit vill jag ta mig ut
där vill jag mycket hellre bo
så jag fattar mitt beslut

att lämna denna ruljans
för längtan som i mig klia
kanske möts vi någonstans
på en stig uti det fria




Fri vers av Vipe
Läst 760 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-14 16:20



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Riktigt snyggt och bildmålande med ett tydligt budskap och imponerande rim som lyser fram. Jag gillar speciellt första och tredje strofen.
2007-05-06

  swimsus@gmail.com
mkt bra skrivet om hur man inte ska låta sig luras av miljonprojekt avgasdamm o shoppinglystnad.
Fint att lägga märke till det orörda istället.
En läxa att lära till oss alla kanske.
2007-04-19

  nattig
Att se en tussilago tränga sig igenom det hårda och ett litet barns hand hemåt med den går och ler av lycka. Ja då undrar man vad vi skapat för värld. Barn har öga för det vackra.
2007-04-14

  Gawain VIP
En man som ser världen genom verklig klarsyn, sund och fri. Kan bara hylla denna dikt med mina ord, men egentligen vill jag kliva ur uniformen jobbet tvingar på mig, barfota ut i gräset och bara skrika rakt ut.

Måste citera ett stycke som säger ack så mycke;

\"...människor utan känsla och själ

reducerade till konsumenter...\"


En synnerligen tilltalande text, helt fantastisk!!
2007-04-14

  -Cornelia-
Underbart!
2007-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe