Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Theodor och Ellen


Pianopuls - en taktlös historia 1

Grannen i lägenheten ovanför är en yuppie med Steinway. Varje dag en kvart över fem läser han av hennes känslobarometer med sina elfenbenstangenter. Vid fem stiger hon innanför dörren, hänger av sig kappan och kämpar sig ur stövlarna medan hon stålsätter sig med mumlat mantra. Sedan brakar det loss. Hon känner sig som en våldspelad flöjt. Morgonångestens förlamande iskyla är ett Impromptu av Sibelius, eftermiddagens sorgebur en Månskenssonat och tidigkvällens Weltschmerz Beethovens Sonate Pathetique. En kväll i september, spelar han Rachmaninovs pianokonsert i C-moll “All by myself”. Då bestämmer hon sig för att imorn ska hon ta livet av sig.




Övriga genrer av Attimi
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-04-15 20:15



Bookmark and Share


  Cris
Vilken fint språk. Jag gillar den stämningen du bygger upp här också.. jättebra..hundring..verkligen.
2007-04-16

    ej medlem längre
Ja, instämmer i Stefans ord här nedan. Ser framemot flera episoder från ditt hus och grannarna. Bra ide förresten...
2007-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi