Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
femitolvpoem


Förnuftiga tankar

Du säger du hyser
förnuftiga tankar
men handlingen visar
den väg du har valt

Vad gagnar en klokhet
när gärningen felar,
när vishet är svunnen
upp i det blå

Som slöjor av moln
är din kraft i din levnad,
som skuggan av månen
på vinddriven sand

Blott ett är att vänta
i livets förlängning,
att visa din kraft
eller tyna och dö

Ty livet är kort
för den som ej lever
och evigt för den,
där tiden ej finns




Fri vers av Mats VIP
Läst 289 gånger
Publicerad 2007-04-16 21:00



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Vad menar du med femitolv-poem?
2007-04-17

    ej medlem längre
Hela dikten andas visdom och erfarenhet av livet.
Fin flyt och väldigt behaglig att läsa.
Vacker och tankeväckande.
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP