Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oman, älskade, älskade Oman, vad jag saknar ditt sandlandskap, vad jag saknar staden i väster, vad jag saknar staden med namnet som låter som en trallning, älskade Salalah vad jag saknar att vara hemma. (en dålig text men jag behövde srkiva det.) Kritik..


Oman, vad jag saknar dig. (uppväxtdikt)


Ett år i
kalla landskap
gjorda för snöfall
(människofallen
får inte längre existera
myndigheterna hävdar:
det finns för lite plats)
blev för mycket
för en barnfamilj utan rötter

Ett plan startade
och landade sedan
söderut
i ett landskap av
sandstormar
(livets egna oväder
får inte längre existera
mydigheterna hävdar:
det finns för lite plats)

En liten
kärnfamilj
mamma pappa barn barn
flyttade in i ett vitt hus
med platt tak

och allting var sådär
fridfullt
lyckosökande
som den lilla barnfamiljen
längtat efter

Men när
den lilla kärnfamiljen
utan rötter
tvingades ta flygplanet
mot landet i norr
där mydigheterna har
gjort personliga intrång
och tvingat människor att
lägga sina själar i fack

sprack någonting
i kärnfamiljen

och landet som inte
har plats för sig själv
lämnade
varannanveckaliv
åt dottern
som aldrig lyckats laga
sprickor.




Fri vers av temugg
Läst 534 gånger
Publicerad 2007-04-17 14:51



Bookmark and Share


  Katariiina
Och sista stycket, åh!
2007-04-17
  > Nästa text
< Föregående

temugg
temugg