Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är inte jag som skriver till bussfönsterflickan, hon skriver inte till världen, hon skriver till mig och hon ber mig öppna mina ögon.


I sal V4 har klass NST1b historialektion, josefin tar sig en paus för att dricka vatten.


Världen skrattar med dig
men dina léenden går över
så fort du stänger toalettdörren
hukar dig ner
och lägger tillbaka lunchen i
den hånande stolen
samtidigit som
kranvattnet rinner ikapp med
de klarblå salta sjöarna
(de hittar nya fåror
att rinna i
nya sår
att klättra i
varje dag)

och när du
får hem nya MVG:n
att stoltsera med
är det lätt att dölja
spår efter alla
smärtsamma konstverk du
kväll efter kväll
rispat på den egna tonårskroppen

och när din mun skrattar i
alldeles för falska toner
svämmar de klarblå sjöarna över
med saltvatten
och du
glömmer bort det du någon gång
kallade lycka.




Fri vers av temugg
Läst 558 gånger
Publicerad 2007-04-17 20:52



Bookmark and Share


    Fantasioffer
Bra, för det är ju så här det är. Riktigt bra förklarat. Gillar ditt sätt att skriva
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

temugg
temugg