Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När behoven ser olika ut........smärtsam kärlek...


Kärlek utan gränser


Var finns du min
älskade?

Jag står och ser
ut över vidderna
på din tomt

tre rådjur går
och betar
omedvetna om
min existens

jag saknar dina
varma fasta händer
mot mina höfter
min långa kjol
vajar svagt för
vinden

mitt besök hos dig
ska överraska
en resande oväntad
längtande kvinna

Du är inte här!
har jag rest i onödan?

din blå dörr står på
glänt som du ändå vore här

jag ser dina katt ligga
på trappen
pälsen glänsen som
koppar i solen

jag hör dina steg komma
stadigt över gården

utan ett ord med omedelbar
värme är du intill mig....

Ingen har fått mig att känna
som du!

vi sätter oss på bänken där
skuggorna inte når
din hand kryper sig under
min långa kjol
jag kvider av längtan och vällust

min väntan är inte förgäves!
du kommer alltid
när du vill!

min glädje är ändå kort och
intensiv
det vilar tomhet över vår kärlek...
en tomhet som drar ner mig
när du drar dig undan av rädsla
för närhet....

då stannar min tid!
bedövar mig...

succesivt börjar om på
nytt att längta...

väntan är så smärtsam
att den går över mitt
förstånd!

Var är du då?

Stundens ingivelse
skänker tröst....







Fri vers av Karin Rosberg
Läst 419 gånger
Publicerad 2007-04-18 08:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg