Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nya världsordningen: Från gemenskap till egoism


Istället för aga

Nu har den kommit,
istället för aga,
rätten att skinna,
att ta från de svaga

Polisen bevakar
att det blir, som är sagt,
de förändras från ordnings-
till rikedomsvakt

Vad göra åt tillstånd
när tjuven är lagen
när orättvisheter
är skicket för dagen

Finns då en sanning
som bär uti livet
eller är tron på en likhet
det samma som tvivlet




Fri vers av Mats VIP
Läst 307 gånger
Publicerad 2007-04-20 09:25



Bookmark and Share


    Bim
Tycker om den tåga som riktigt lyser mellan raderna.Hälsn.Bim
2007-04-27

    JJ VIP
Jag tillhör vill inte dom som vill ha tillbaka skol agan om det är den som åsyftas, inte barn agan heller för den delen...I övrigt en bra och läsvärd dikt, gillar ditt vilja! Mvh. JJ.
2007-04-20

    ej medlem längre
Tänkvärda ord i denna förändringens tid...
Omvänt Robin Hood anda...
Bra skrivet!
2007-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP