Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ismael


Pianopuls - En taktlös historia 9

Några dagar efter tömningen av Warsawas ghetto, svepte ett rykte genom staden. Det viskades, att en rik jude lyckats gömma sig och sin förmögenhet i ett finurligt konstruerat lönnrum.

Ingen, utom två SS-soldater, satte någon tilltro till ryktet. Efter långvarigt letande var det därför dessa som hittade och forcerade judens gömställe. Denne visade varken rädsla eller förvåning vid åsynen av de båda männen, utan gjorde bara en snabb notering i en åldrad bok med fläckig läderbindning.

Ingen hörde någonsin av soldaterna igen. Men än underligare var att ingen heller saknade dem. Det var, kort sagt, som om de aldrig existerat.




Övriga genrer av Attimi
Läst 282 gånger
Publicerad 2007-04-20 21:53



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
jag hade en tysk läkare som granne på det förra stället där jag bodde och han brukade spela piano under dagarna, men han var inget vidare bra på det

hursomhelst, jag saknar Theodor och Eleine.

dessa två som ingen bryr sig om, bryr jag mig inte så mycket om
2007-04-21

    ej medlem längre
instämmer i Cris frågor...
Och hennes beröm...
Gör det lätt för mig ikväll..*S*
2007-04-20

  Cris
Nu i Warsawa... hm..boken!? är det den Gabriel har skrivit månne!? du är asbra på att fånga läsaren i dessa små alster..
Och ditt användande av språket.. mycket begåvat!
2007-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi