Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ismael


Pianopuls - en taktlös historia 10

Alla som skriver vet att textförfattande går i cykler. Ibland är blommighet av nöden. Emellanåt är lakonin den heliga Graal. Men hur utsmyckad eller avskalad en dokumenterande text än är förblir den en statisk skiss av en verklighet i förändring. Med tiden uppstår därför avvikelser, där kaoset tränger in i det oundvikliga tomrummet mellan världen och dess ögonblicksbild. Anomalier likt maskrosor om våren; vackra och ovälkomna. Många av hans företrädare hade trott att lösningen vore en text som, likt ett juridiskt dokument, utgjorde en djungel av garderingar och exakta termer. Ismael själv visste bättre. Ju färre ord, desto färre anomalier.




Övriga genrer av Attimi
Läst 330 gånger
Publicerad 2007-04-21 20:13



Bookmark and Share


  AndersN
Hoppen mellan Pianopuls alla delar känns stora. Du tänjer verkligen läsarens tålamod, vilket är en god egenskap. Ett bra språk om än på gränsen till det som till slut kan uppfattas som \"rappakalja\". :)

Rent filosofiskt så kan man undra om en statisk skiss och en spegelbild är samma sak och om något kan tränga sig in i tomrummet mellan världen och spegelbilden? Om så, är det då som du själv skriver att färre ord är bättre för det historiska dokumentet? Ju färre ord om historien desto större anomalier i tolkningen av det som var. Även Ismael är medveten om det då han både är av viss tro och av havet för alltid ihågkommen, med alla de ord som Torah och kaskelotter kan förmedla.
2007-04-22

  Leif Furstedt
Ett pikant språkbruk som dansar sig genom hela texten på styv lina. Vackert välgjort en *applåd*
2007-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi