Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormsvala



Du havets bevingade molltrubadur,
kroknäbbad, tyngdlös du sväva.
Med fladdermusfladdrande flygarstruktur,
du djupt efter skymningsro sträva.

Du vingprydda längtans konkreta gestalt,
med vingslag du smeker min hy.
Bland dofter av månskugga, klippor och salt,
jag vilar tills morgonen gry.

I flykt under stjärnhimlens sammetssubstans,
sjunger du dina ballader.
Och väcker en önskan om havets briljans,
nattsvarta djup och kaskader.

Ta mig dit




Fri vers av Gärdsmyg
Läst 696 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-04-22 20:23



Bookmark and Share


  Hermonius
Oj, vilket språk! Och vilken känsla du har! Denna berörde. Applåd!

MVH

HErman
2007-09-07

    amorfati
Ah, orden blir som täcken kring dina fantasiskapelser (haha, man får leka lite, det är ju ändå ett diktarställe)! :-)
2007-07-30

  Banehallow
ett ord dyker upp som passar in i helhetsbeskrivningen: finlemmad.
mycket bra, anar en underliggande råhet under allt det behagliga dock.
din musa måste vara av rätt hög klass;D.
2007-05-11

  Gawain VIP
Svulstigt saltstänkande Poseidon-poesi. Stormar och kaskader av saltvatten, karga rev och vindpinade stränder. Oändligt vackert!
2007-04-22

  Smultris
Mycket vackert skrivet, denna bör läsas fler gånger så att orden verkligen går in.

Tycker om din titel, jag har faktiskt en dikt som heter \"Flyktsvalor\";-)
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu