Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klenmod


utmanar mig själv men faller åter
faller i det trygga vana
halkar ner i varma filtar
skyddar mig med mjuka kuddar

varför släpper modet alltid greppet
när kontrollens knogar vitnar
eller låser vanans bojor
tankens kraft och handens lätthet

fegheten är modets trätobroder
misstron är tillitens rival
kanske är vanan fiende
till nyfikenhetens vigör





Fri vers av Pica pica
Läst 316 gånger
Publicerad 2007-04-22 21:13



Bookmark and Share


  Trätobroder
Klenmod kan nog omskrivas självbevarelsedrift emellanåt, eller eftertänksamhet.
Feghetens trätobroder kan vara likgiltigheten.
2009-01-07

  ÅsaLena
Välkommen tillbaka!
Ännu en text skönt och insiktsfullt formulerad.
Tänker osökt på vad Johannes säger: \"Rädsla finns inte i krälekan, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan\". Kanske beror vår feghet på att vi inte älskar tillräckligt - Gud, vår medmänniska, oss själva och livet...För när vi är passionerade för något, då kan vi ju (nästan) gå över lik för att nå fram till det vi önskar/vill.

För övrigt - önskar dig allt gott i det som är din vardag!
2007-04-23

  stefan.g
Tänkvärd..........! Och förressten, mycket bra skriven.
2007-04-22

  Gawain
Hur bra som helst. Gillar sista stycket, bra sammanvävt! Genomtänkt, snygg!
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica