Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Vad satan säger vi till dom som stirrar på oss då? Dom av våra barnbarn som är kvar vi som lät det hända, ja vad ska vi hitta på? har vi nåt bra försvar?\" - Hans Alfredson, ur \"Under Dubbelgöken\"


Tiden går...

62 långa år har gått sedan
Hiroshima och Nagasaki
fick sina illusioner bortsprängda

23 långa år har gått sedan
jag kom till världen
i n g e t kunde förbereda mig

21 långa år har gått sedan
man sköt vår regeringschef
och sargade det vi haft

21 långa år har gått sedan
betongen sprack i Tjernobyl
Det som aldrig kunde ske, det skedde då

6 långa år har gått sedan
tornen föll och världen började vrida sig
i hat och våldsam kamp

Hur många långa år har gått sedan
blodet sluta fläcka marken?
Hur många långa år kommer det att ta?




Fri vers av Hellberg
Läst 986 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-25 12:23



Bookmark and Share


    Mr.painter
Oj det här va bra skrivet om livets historia jo bra bra
2007-06-10

  Lillasyster F
Jag tappar andan!
Slutet är så bra att jag ryser.
Den här blir en favorit.
2007-04-29

  Gärdsmyg
mycket läsvärd :)
2007-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg