Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
far from flying high in deep-blue sky


weekend (något gör ont)



tyst och stilla
men fortfarande
finns jag där,
och någon tar över krogen inatt
men det är inte jag
snälla
säg att det inte är jag
för jag vet inte längre

friday night coming down

något gör ont
men jag hittar inga sår,
och det är hårt
hårt blod
som rinner från
våra kroppar
som letar värme
någon annanstans
för våra hjärtan
är kalla radhus
är europavägar genom asfalt
är platser
att lämna
förr eller senare

saturday night coming down

och jag är en människa
bara en människa
där jag går
värker mina ord
allt jag säger
allt jag trott
är konstruktioner,
är hånet som kallas hopp
och jag skulle kunna ta henne
på en resa
genom den här sterila natten
men det var innan
färgerna försvann
och ljuden
blev elektroniska
som vi kunde ha älskat
på riktigt

sunday night baby coming down

och göra dig besviken
göra ont,
är vad jag kan
jag mästrar den förmågan nu
du vet,
efter plågorna och elden
kommer orden
och stannar de kvar
beror det
på styrkan
om de ska;
blekna som ett minne
eller märka dig med ett ärr
och något vibrerar,
dopade ljuspupiller i natten
ser allt jag gör
bränner hål
på hornhinnan
och himlavalvet över mig
tappar sammanhanget
faller
ner i mitt ansikte

monday baby, you aint seen nothin\' yet

vrid mig ut ur det här
den här
spiralen jag
jag kan inte andas
jag hackar upp
allt jag någonsin ägt
slickar på väggarna
är det någon
som hör mig
kommer det ljud
ur min strupe,
jag känner
helgen kommer hem
hem till pappa nu
och det gör ont
förbannat ont
men jag,
jag
hittar inga sår






Fri vers av Robert W
Läst 544 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-01 12:04



Bookmark and Share


  Ariane
herregud robert, jag älskar dina ord, du är så förbannat bra på att skriva! hur ska jag kunna skriva något vettigt när du redan sagt allt som finns att säga?
2007-09-02

  am
kommer vi någonsin bli hittade på riktigt? allt bara fortsätter lika neutralt, och alla drömmar allt man gör, laddat med konsekvenser.

du har briljerat fram mörkt grumliga känslor i denhär dikten. och du skriver lysande och väldigt närvarande.
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W