Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget som kärnan i centrum av navet som snurrar


Jag kräver min rätt

Jag kräver min rätt
till enskild behandling
Jag, såsom enfödd,
en gudarnas son

Lögner och svek
var läror som närdes
Troddes det verkligt
det var mat för en kung

Jag ser genom skuggor
svekfulla ögon
som skyggar för blicken
likt en brottsling, förrymd

Tärd av det fala,
det hala som glider,
som smiter, förgör
”trohetens eld”

Såsom enfödd i världen,
en gudarnas son
Kräver jag rätten,
rätten till mig

Och jag ryggar för intet,
varken liv eller döden
för kravet är alltet
och alltet är jag




Fri vers av Mats VIP
Läst 289 gånger
Publicerad 2007-04-27 12:50



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Usch - och bra!
2007-05-09

    Bim
..\".och jag ryggar för intet\",-just de orden faller mig väl i smak.Hälsn.Bim
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP