Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Metafor för de deppiga


Livet är ett berg

Livet är ett berg.
Först står du på marken,
och beskådar andras berg.
Det är förstå då du blir sugen
på att börja klättra.

Så du hittar ditt eget berg.
Det kanske är kalt,
det kanske har träd,
det kanske är snö på toppen.
Men det är i alla fall ditt
alldeles egna berg.

Så du börjar klättra.
Är du rätt utrustad?
Annars kan det sluta illa,
du kanske inser att ditt berg
är mycket kortare än andras
så varför nöja sig med en kulle
när du faktiskt kan gå mil?

Väl på vägen,
inser du hur dum du är.
Du inser att hur du än gör,
så kommer du aldrig nå toppen.
Du kommer aldrig klättra högst.
Nu väntar istället nedförsbacken.

Väl på vägen,
inser du hur dum du är.
Du vet inte vilka stenar,
du inte ska trampa på
för att undvika jordskred.
Men du måste trampa på något,
för att klara dig ner.

Vill man verkligen trampa ner
människor i sin omgivning?
För det är det man gör,
när ens eget liv böjer sig neråt.
När det är inflation i ens själ.
Då alla finner dig positiv,
utom du själv.

Livet är ett berg.
Värt att prova på.
Omöjligt att besegra.




Fri vers av Sebastian Myrander
Läst 252 gånger
Publicerad 2007-05-01 19:52



Bookmark and Share


  LillSandra
a just ja, ja sparar din dikt på min BD om de är ok.. för den är massa läsvärd för andra :)
2007-05-29

  LillSandra
Jag tycker den är massa bra... jag fattar precis va du menar me din text ;) Massa fin** \"man är aldrig rätt utrustad för att bestiga ett berg\"... helt rätt *keep up the good work**
2007-05-29

  AndersN
För mig så är den lite otydlig i sitt budskap.
Inte att Livet är ett berg.
Värt att prova på.
Omöjligt att besegra.
Det är tydligt och klart.

Mera att om man har ett eget berg, hur kan man då klampa/trampa på andra?

Det känns som om man kunde jobba lite mer med texten, nått stavfel och så

Skriv på
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Myrander
Sebastian Myrander