Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stöpt i en form jag vägras formas av

Pourquoi?

Ett nyckelhål och en nyckel skulle vara en
idiotsäker ekvation
men någonstans på vägen gick planen ur
lås.

Dom har kladdat ner mig i en ram
och den verkar hänga snett
snart ramlar den väl ner också
 

Så god dag herr Vattenpass, kan  inte du
klargöra om det är jag som måste räta upp mig
eller om det är allt det andra det
är fel på


Fotografier bleknar med tiden
med tiden läks såren
och blod blir till var

 

Så, var någonstans befann du dig när du förstod att din sista stund
kommer att döda dig?

 

Den sanningen
skaver i kanten
den sanningen

 är den enda vi har när formen
dom gjuter oss i
spricker i våra ögon
men inte i deras verklighet.

 den här ramen
är inte min

 

den här ramen
den här formen
passar inte
mig
 

 ändå rätar jag upp mig
och spelar vidare för galleriet 

 

Pourquoi?




Fri vers av frig
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-07 19:28



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
riktigt bra dikt,
gillar särskildt:
\"Så, var någonstans befann du dig när du förstod att din sista stund
kommer att döda dig?\"
2007-06-19

  aPorcupine
Gillade den här massor även om jag inte har någon susning om vad Pourquoi betyder ;)
Favoritstället: \"Så, var någonstans befann du dig när du förstod att din sista stund
kommer att döda dig?\"
Mycket bra!
2007-05-07
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig