Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta en sten.


Ta en sten.
Bara en sten.
Ser den likadan ut
från vilket avstånd
man än betraktar den?
Har den samma färg?
Har den samma form?
På tio meters avstånd är den
en sten bland alla andra.
Men i min hand skiljer den ut sig.
Skiftar i flera färger.
Den har rest långt.
Slipad av livet.
Tumlat runt mot
andra stenar.
Formats mjuk och len.
En anpassling?
Nej, den har en liten
vass kant.
Bra, då vet jag att du
kan försvara dig.
Så jag lägger ner min sten
och säger:
\"Gå försiktigt här,
den här stenen vill inte bli
trampad på.\"





Fri vers av Stardust VIP
Läst 300 gånger
Publicerad 2007-05-09 11:53



Bookmark and Share


  DanSan
*************************

WoW underbar betraktelse av
en sten som verkligen kan visa
upp många nyanser av livet och
tiden som sätter sina spår . . .

*BOKMÄRKE och APPLÅD*

*************************
2007-05-09

  KonstigaKatter
Gillar:) Stenar är speciella, individer var och en, delar, bitar, stenfamiljer, stensamhällen... värld av stenar och vi som förstorade myror:) Fint skapat.
2007-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP