Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bonden Karl Sänd.


Sommarnattagryning!

Bonden Karl Sänd
Sommarnattagryning
Haren går sin gilla gång.
Över ängen går en betande ko i slänten av en drosa!

Månen skiner ikapp med hjorten som lungt hoppar i mollstäld sinnesro.
På ängen lyfter en en skvätta mot okänt mål.
Haren går sin gilla gång ,Över ängen går en betande ko i slänten av en
drosa!

Bonden vakar över mon och ängarna!
Stilla slår den dräsaggiga ängsfibblan och andas morgonrus.
På ängen lyfter en en skvätta mot okänt mål.
Korna Lilltumpsa och Strosa går och betar grästet det gröna i lugnan ro.
Fjällkon Drösa betar lugnt i sig en svamp.
Bonden tänker på livets mening och begrundar den tid som fanns då
pigorna mjölkade för hand på livets pall!
En Indian med sin häst rider lugnt som bäst över ängen.
På sjön den lugna blå simmar två svanar samt en flodhäst.

I skogens Stola vaknar skogens alla djur som älgar ,knott och tigrar.
Ett Ufo åker i stillan ro och landar på bondens äng ,där manskapet betraktar storslaget det hela.
Två ensamkommande barn betraktar med dian uppeggande ögon dom två pigorna.
Några neanderthalare fångar in en mammut i skogens djup.
Morgonen gryr solen visar sina strålar bonden går hem till gården och
dricker livets mjölkdagg!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jean-Michel Orblin
Läst 475 gånger
Publicerad 2007-05-10 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin