Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Härliga utopi


Mitt barndoms fönster



Upptryckt mot ett immigt fönster
med barndomen på andra sidan
ser jag livets egensinniga mönster

Mitt nya jag ser tiden an

Jag lever av en söt o ljummen vind
letar spåren efter tider som flytt
Det finns ingen tid på min kind
men av tanken ett lapptäcke jag sytt

När knopparna i tanken brister
ser jag inget ovanligt alls
Ögonen fylls av spindelvävsklister
och det känns torrt i min hals

Mina nuddande läppar
immar den osynliga muren
I mina hjul finns inga käppar
jag blir liksom uppburen

Och mitt barndomsfönster blir immigare

Jag lever på starka vindar
och i tanken svävar jag högt
kring molnen jag mitt skratt lindar
Sveps bort i horisonten
av vindarna jag kysst
och som jag sedan länge sökt ;

Platsen där jag lekt som barn





Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 214 gånger
Publicerad 2007-05-11 17:09



Bookmark and Share


    Lillemor
Finstämt o lite vemodigt.
Sorg till och med?
Svårt hitta rätt bland alla stråk
som genomkorsar oss.
Barndom o barndomsminnen
är inte alltid samma sak.
Människor o sammanhang
är ibland borta o kvar är de
nakna minnena..din dikt
fick mig att fundera i dessa
banor. Tyckte om.
Ser också att du varit borta ett tag.
Välkommen tillbaka!
2007-05-13

  Ronny Berk
som av en vind till sommars ljumma kvällar sveper du orden... ser ut genom barndoms fönster... finstämt och berörande...
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt