Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anmärkningen

---

mycket stark vätska
togs över huvudet
likt ett ursinnigt regn
föll han kraftigt
det mesta flyter nu
över huvud taget
han rinner personligen
under gemensamma broar
längs gator och torg
innanför kläder
genom smala springor
osv
vissa blir skrämda
någon enstaka road

---

följande rader är ingenting, säger han
bara minnen lösryckta ur sitt sammanhang
baserade på fantasier
och hur dessa
med mera
och bland annat
påverkat och fortfarande påverkar
upplevelser av självet
disillusioner om omgivningen
tiden
och i och med detta
drar han ett streck
understryker att
inget ansvar tagits
han påstår att
ett underliggande syfte inte är känt
kanske blir det rentav mer trovärdigt
vem vet
följande rader inleder verket:

\"jag ser mig själv i vitögat
och mitt inte lika ljusa anlete
när värmen breder ut sig

du slocknar i det offentliga
med ett glas i handen och tio i golvet
utan att förebrå slösaktigheten

du far dit först av alla
och är inte medveten om
vartåt det lutar
eller varför det sker i mörkret\"

han möter blickarna i gränden
de undrar om allt står rätt till
han åtföljs av en lust till stora dåd
och ibland saknaden därav
han hamnar på villovägar
med motsägelsefullt goda utsikter
det man inte har ont av
kommer man inte ihåg
dessa förbannade konstnärer, säger han
de lider stup i kvarten
kanske blev de tagna på sängen
och om det i så fall skedde framåt kvällen
skrev de förmodligen känslosamt
eller otåligt om att
man inte kan lita på folk
men det är bara spekulationer, säger han
följande rader avslutar verket:

\"jag ser många i min generation
bete sig på samma sätt
några går det bra för
men de flesta har inte bestämt sig\"

---




Fri vers av ibish
Läst 504 gånger
Publicerad 2007-05-16 22:05



Bookmark and Share


  Norma
ser en iaktagare iakta samhället genom sig själv?
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish