Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


i stunder av gult

i stunder av gult
minns jag husväggars munnar
de talar om glada gators
rutor av sten

om de öppna fönstren
där blå pianopärlor rann ut
fritt fångade av sommaröron
en förmiddag i maj

om småfåglars lek på spretiga ben
och risslande vingar
planlöst plockande i dammgrus
och på kaffebord

om mjölktanter i vitt
med kolor i händerna
och gräddmåttens viskande
ur ekande kakelvägg

i stunder av gult
speglas rutornas ögon
över svala gränder
och tigande prång

och jag

färdas i tiden




Fri vers av kanelen
Läst 332 gånger
Publicerad 2005-03-10 10:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
bokmärker verket för läsning någon mer dag
2008-11-26

  lodjuret/seglare VIP
jag gillar texten skarpt, med lie skär man kanske inte i smör men tanken kittlar alldeles oklanderligt (metaforiskt)
texten förtjänar förstås
tre laxforeller med persiljesmör
2008-11-26

    Bror
glömda betygsätta... gör det nu ist.
2005-03-10

    Bror
Din text beskriver en plats
som jag gärna skulle vilja
vara på.
"om de öppna fönstren
där blå pianopärlor rann ut
fritt fångade av sommaröron
en förmiddag i maj"
Dom raderna känns så verkliga
och på ett sätt, så lierade med något
som är väldigt kärt för mig.
Vackert skrivet.


2005-03-10
  > Nästa text
< Föregående

kanelen
kanelen