Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storm, stiltje, fiskmås... fyrklöver

Jag önskar jag vore en fiskmås...
Att få betrakta livet från ovan.
Segla på vinden.
Sitta på min sten vid havet och titta ut över friheten.
Sitta där och skåda krusningarna invid stranden.
Flyga ut över havet och inte behöva tänka på fast mark.
Låta vinden vina runt fjädrarna och inte frysa.
Skita när jag vill, hur jag vill och vart jag vill!
Att bara få känna en enda känsla...
...kurret i magen efter fisk...

Men jag är ingen fiskmås...
Vill betrakta världen från jorden.
Segla genom livet, storm och stiltje.
Sitta på gräset och leta fyrklöver.
Sitta där, och se vinden vaja gräset.
Gå genom skog och mark och förankra mig i verkligheten.
Låta solen värma mig med sitt ljus.
Le, när jag vill, vart jag vill och hur jag vill!
Att få känna en enda känsla...
...pirret i magen efter kärlek...




Fri vers av apokryf
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-21 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

apokryf
apokryf