Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mellanrumstystnad

5 sekunders tystnad
mellan moderns skrik
och till barnets första
självande andetag

7 sekunders tystnad
mellan tändstickans bloss
tills de torra kvistarna
knastrar och ger brasan liv

9 sekunders tystnad
mellan blixtens nedslag
tills det mullrande ljudet
från tors hammare når oss

11 sekunders tystnad
mellan kärlekens fråga
tills tvekan är över
och säger sitt Ja

13 sekunders tystnad
mellan bromsspårens tjut
tills glansen i rådjurets
ögon har slocknat

15 sekunders tystnad
mellan barnets fall från gungan
tills luften finns
för att ge smärtan ljud



30 sekunders tystnad
mellan dina andetag
innan de till slut upphör
och livet lämnar dig




Fri vers av Catrin
Läst 588 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-05-22 10:00



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Den här sorten av tystnad ska man skriva MER och MER av eftersom den bara är SÅ talande..ett språk för sig..en mening i sig...Oerhört clever och återigen träffande så det förslår!
2007-05-24

  Bissen
Oj... Vad ska man säga... Underbar gripande läsning. Måste givetvis bokmärkas...
2007-05-22

  Jan Linderoth
Fantastikt fint skrivet! Du ser och iaktar så träffsäkert och lyckas att skildra det på ett klart med enastående lyrik!!!! Applåd!
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin