Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om idag är sista dagen med dej?






Tänk om idag är sista dagen med dej?
Vi säger förevigt,
men hur kan jag vara säker?
Att allt inte bara är över, någon dag?

Tänk om allt brister över en natt,
allt det vi byggt

Tänk om du bara går, iväg
med mitt hjärta lämnat kvar
trasigt på gatan


Eller alla dikter, sånger om dej

Allt vi gjort,
alla tidlösa nätter


Tänk om verkligheten springer ikapp
våran dröm, finns du kvar då?
Finns du kvar om hela jag kraschar
över en natt? Om våran stjärna slocknar,
och allt blir svart, finns du kvar då?


Knappt vågar jag ens hålla din hand
utan att släppa taget
för jag är rädd att du ska släppa före mej
Det är inte det att jag inte litar på dej,
inte alls


Jag är bara så rädd för att bli lämnad
Lämnad kvar, ensam
utan dej




Fri vers av Johan Nilsson
Läst 626 gånger
Publicerad 2007-05-22 23:10



Bookmark and Share


  Zabina
Denna rädslan är så stark hos så många människor. Ibland måste man bara lägga den åt sidan och njuta av den tiden man har tillsammans, när den än tar slut, om den någonsin tar slut. Vi kan aldrig veta, varför gå runt och oroa sig för något som kanske aldrig inträffar? Du beskriver en så vanlig känsla så levande och mitt i prick.
2007-07-01

  Antropofagen
Tänk om. Tänk om! Rädslan att mista får inte kväva glädjen att dela liv. Stark text, men introvert.
2007-05-22

  Catrin
Det finns inga garantier, men heller ingen kärlek utan kval. Din rädsla att missta ger dig i alla fall förutsättning för att hon skall vilja stanna. Håll inte för hårt bara....
2007-05-22

  Therés
Underbar text!
Här känner jag igen mig i varje mening.
Bokmärkt!
MVG++++++++++++++
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Johan Nilsson
Johan Nilsson