Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har bara varandra, du och jag

 

 

jag har till låns en kropp
som följt mig troget
genom år dagar sekunder

en kropp med eget minne
den minns så väl sina
skador och beröringar

med synapsers återvändor
i en hjärnas grå massa
är även den till låns

vi har haft en del kul ihop
min kropp och jag
älskat och njutit vi två

en trogen vän, min kropp
en vän jag inte handlat
väl emot nej inte varje dag

jag har till låns en kropp
vi delar samma liv
upplever samma saker

en kropp som vill mig väl
dess önskan att bli gammal
istället för att dö ung

med redan levda år
och år ännu oupplevda
ska vi vandra tillsammans

ett tag till

 

förlåt mig kära kropp

ty jag vet inte bättre

 

"ge mig ett glas vin
och en cig - annars jävlar"

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-11 23:26



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej vad vääl du skriver om detta och visst kroppen är ett lån vi fått för att kunna utföra andens gärningar , hiih, där lät jag nästa religiös och knasig men jag är faktikst varken eller, vad jag vet, bara lite ands-lig, när inte min ande fallit ifrån mig förstås...

Hur som om vi skötte våra kroppar lika väl som våra bilar, amorteringar, våtrumsrenoveringar osv och om vi skötte detta lika väl som våra relationer och ja.. du vet vad jag menar det vi borde sköta gör vi inte och sen tvärt om

Morgonvirrig Lena
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol