Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under lager av fallen snö

 

finns jag, alltid rädd
för nära närhet
för det som är verkligt

begär utan gränser

de där, som sveper undan mina hudlager
lämnar mig bar, blottad
sårbar när jag är så liten

försvarslös

jag är livrädd
för ord som begär min själ
för inandningar som lever på mitt syre
för kärlek som den ska vara
som den är ämnad

är kärlek             ämnad?

 

ja, rädsla är mitt andra namn
ensamhet mitt första

 

när finner jag ro?

 

 

 

 

 

 

 

finns ro

 

 

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 883 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-02-26 21:14



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Utelämnande, naket ja, allt har redan skrivits här under... försvarslöst... ja, det här är ord och frågor som dröjer sig kvar under huden! Titeln är klockren!
2010-02-27

  Ulf Lagerholm
"jag är livrädd
för ord som begär min själ
för inandningar som lever på mitt syre
för kärlek som den ska vara
som den är ämnad"

en dikt i dikten
tack för den
2010-02-27

    ej medlem längre
Vi är alla ensamma och rädda. Vi döljer det bra. Det svåraste är nog att acceptera att vi är ensamma, trots 764 vänner på fb och en fullbokad kalender. -kallas flykt. Mycket bra text till innehåll och form!
2010-02-27

  Johan Bergstjärna VIP
Ro finns endast inom oss själva och i kärlekens samvaro.
Men rädslan kan vara så stark...
2010-02-27

  Carola Zettergren
Enastående! Denna berör på många olika vis och den ställer frågor ;viktiga frågor. Vissa människor är skörare, vissa människor är trasiga, vissa människor har sår under huden... är kärleken ämnad för dem, för oss. Tack för denna!
2010-02-27

  Betlehemsstjärnan VIP
gumman, det var längesen jag läste dig nu, ledsen för det, men under ytan av alla lager, så berör du. Denna dikt talar så starkt..underbart vemodigt vacker/B
2010-02-26

  Katinka VIP
Mycket bra, känslig och självutlämnande. Fint uppbyggd.
2010-02-26

  karenina VIP
naken stark och självutlämnande
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol