Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vän i gud

 

Muhammed är min vän

och hans fru är min lärare

 

I min kärnas mitt

lyser Brahmans stora hav

 

Kali är min syster

liv och död

i varje andetag

 

Jesus är min bror

Jag lever nära min moder jord

 

Isak bar min fader genom öknen

Jag bär minnet av hans änglars ord

 

Maria Magdalena är ett av mina namn

Alla barn kommer ur Jungfruns famn

 

Siddhartha Gautama sa

-till trädet där vi får ro

 

Där,

vid livets längtans rot

 

Viljans stam

smärtans väg

 

Når själen sitt mål

 

 

 

 

 

Jag är ett barn av tiden

En ängel hos min mor

 

Varje ansikte jag möter

 

En vän i Gud

 




Fri vers av VITRIOL
Läst 1441 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-07-09 20:08



Bookmark and Share


  bluesatin
Åååååh va fint skrivet. Så hoppingivande. Kärlek. Fortsätt skriv. Tack för dina ord.
2015-09-17

  Mangal VIP
Sällsamt vacker. Tror jag andades in texten.
2009-04-19

  stella
Väl sammansatt med ett innehåll som är oemotståndligt...
2008-10-21

  Havanna
Mycket fin!!!
2008-10-14

  aol
s vackert berrande
2008-09-05

    Bellissima
Klokt och vackert skrivet!
2008-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Det finns en Gud. Hans namn är Jesus.
Han är den enda vägen till himlen.
2008-08-22

  Johan Bergstjärna VIP
Fint!
Min enda "religion" är kärleken.
2008-08-14

  Mikael Lövkvist
Strålande vackert och vist skrivet. Du förmedlar en andlig och djupt medmänsklig helhetssyn.
2008-08-07

    Nattviol
som en bön
vi alla borde lära oss
som barn!

magnifikt.. är ordet!

bokmärke direkt!
2008-07-11

  anits VIP
Under vacker dikt
kan läsas om och
om igen och ta
till sig
2008-07-11

  korpfjäder
Kan bara instämma i alla kommentarerna nedan. En riktigt bra text och vacker dessutom!
2008-07-11

  Per Rydberg
Jag gillar ditt sätt att presentera gudsbegreppet. Gud står över religionerna. Tack för din vidsynta dikt, såna här behövs!
2008-07-10

  Bjarne Nordbö
Alldeles enastående bra. Jag har bett Gud befria mig från trångsynthet, och han gav mig det du skriver. Snyggt min vän. Minst sagt. Bokmärke, javisst.
2008-07-09

  a h de v
verkligen överraskande bra skrivet! titeln är inte riktigt rättvis, jag öppnade den för att se om det vara ännu ett av bidragen till ett alltmer förkristligat poeter.. och blev förvånad
det är en intressant, givande, uppmuntrande och vacker text som jag hoppas blir läst av många
2008-07-09

  Lena Krantz VIP
Allt i alla liksom....

Ja varför inte?

;o)
2008-07-09

    Trast
Schysst religionsförbrödring. Hade inte Muhammed flera fruar?
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

VITRIOL
VITRIOL