Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är så sur

det här är allvarligaste jag har lyckats få ihop på länge..

ni behöver inte tycka det är bra, det här är enbart mina åsikter. Så är det!




samhället är fel - jag bara skrattar

Jag är ihålig

ett tomt skal

 

men innuti

slår något i mig

bultar

och vill ut 

 

vad hände med världen

hur hamnade vi

här

 

i intet

där folk gråter

under duschens strålar

där folk tar tabeletter

för sömn

där smärta psykiskt dolds

med fysiskt

rakblad

 

då blod droppar

och pölar bildas

 

jag faller

då ingen fångar mig

 

och du sitter ensam

på en bänk

jag vet

du mår inte bra

men svarar

tvärtom

 

och sen att bara vara

som alla andra

en i mängden

 

när blev det så?

 

och mobil

som 10 åring

är det normalt?

 

jag skrattar åt samhället

för det är så fel

och jag plockar upp allt

som du skräpar ner

för vem ska annars

göra det?

du sa

låt det ligga

någon jobbar ju för det också

men är det rätt

inställning

NEJ

 

och vem fan sa

att det här är världen vi har skapat

jag sa

vem fan har sagt

att vi skapat den här världen?

 

och bilar

vad är det

ett jävla påhitt

och miljön

tro det eller inte

världen går under

en dag

då kanske inte vi lever

men nästa eller nästnästa

generation

 

vem fan sa

att inget går att göra

ja

vem fan sa

att det här är slutet

 

plocka upp ditt skräp

är du dum eller

sa jag

och du tittade

förvånat

ja du hörde mig

plocka upp det

 

ett hånskratt

i mitt eko

 

va fan har vi gjort

skapat undergång

för oss själva

jo vi är smarta

 

jävla männsikor

jag tror jag går

och sover

bort ännu en dag

innan

världen går under

 

 

 




Fri vers av BaraSaraaa
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-28 20:10



Bookmark and Share


    RebeccaW
Väldigt sant, och du är otroligt bra på att formulera dig. Man fattar precis vad du menar, och dessutom låter allting så... sant...
2007-05-29

  August L S
En relevant dikt, bra berättad och stiligt innehåll. Sann och det räcker långt.
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

BaraSaraaa
BaraSaraaa