Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försommar vandring


Hundkex

 Jag   

vandrar 

by vägen

  

Ljusgrön och  skir  

ligger försommaren 

framför mig 

bäddad till

 bröllopsnatt 

 

Jag vandrar

 genom

en

äreporten 

av hundkex 

be strödd

med

maskrosens 

vingbeklädda frö

mot den blå himmelen

avtecknar sig

 svalornas dans 

till näktergalens sång 

jag vandrar mot midsommar.

 

 




Fri vers av Gunilla Söderström Hallström
Läst 658 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-28 21:27



Bookmark and Share


  Eline.P
Naturen står brud! Du beskriver detta så vackert att jag kliver rakt in i din dikt bland hundkexslöjor och näktergalar
2007-05-29

  Sunlight
Ja, tunn som ett flor... försommarens grönska gror...
Får sådana vackra bilder när jag läser din underbara text!
2007-05-29

  Lillali
mmmm, vackert!
Längtar efter att hundkexen ska blomma här med. Det gör de inte förrens vandringens mål är mycket nära....
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström