Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

marg va zendegi....död och liv...


många ord
det var så många ord
på så många
ark papper
ord
på det vackra slingrande
språket
från höger till vänster
det klingande sjungande språket

länge
hade du samlat alla ord
burit dem närmast ditt hjärta
innanför din jacka

och
ni var blodsbröder
delade allt
sedan späd ålder
hopvuxna
i trygghet och glädje

du min bror
allt gör jag för dig

och
när kriget brann som hetast
i de Kurdiska bergen
och luften var tung av
frost och ångest
lämnade du alla ark
med de vackra orden
till din broder
att bevara

en dag
skulle ni åter dricka té
tillsammans

men
i den frostiga fuktiga gryningen
på den slingrande
bergsvägen
detornerade en granat
och lastbilen
med sin dyra last
av ord
och broder
sprängdes
som djävulens fyrverkeri

när röken hade skingrats
var allt
tyst
utplånat
förstört

alla ord
som skrivits med
blodskrift
och en
broder

marg va zendegi




Fri vers av Aisha VIP
Läst 982 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-05-31 12:05



Bookmark and Share


  KristinaE
med känsla för det som hände - nära berättat berör dina orden nära hjärtat..!
2008-11-12

  Quasimodo
Starkt för och i orden, i det meningslösa som tystar orden och skapandet, ger förluster för livet och tillvaron !!
2008-09-15

  Aquarius
Du är helt fantastiskt! I say no more...
2008-05-08

  Chica
mållös, instämmer, underbart.
2008-04-04

  Mackan
underbart
2008-03-18

  kathy
vackert!
Tack för läsningen
2007-11-16

  issac.a.m
Mycket vackert...
2007-05-31

    Jess81
mycket vackert och berörande...
2007-05-31

  Albert
oj vad du skriver, ord och människor som dör
när dessa ord också dött, känns det som att sorgen blir ännu värre, för mig
2007-05-31

    ej medlem längre
Mycket vackert skrivet, che dastane zibayi va girayi, tack tack
2007-05-31

    Lillemor
Vackert episkt om
kär förlust i de
(tyvärr så vanliga)
sorgliga krigens
tecken
2007-05-31

  Bjarne Nordbö
Läser dikten, den blir till en berättelse som berör. Mycket bra.
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP