Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glömskans livliga befolkning


Märkligt träden i grannskapet suger blod ur marken

ur högtalaren kommer 3 meter långa trumpeter från Tibet

högresta värdiga fyrfota alpackor med brunt långt hår
stiger upp ur flodsänkans vatten

vilken dröm vilka främmande ljud

containern innehåller teman att nynnande pröva


Vi ligger med varandra vi som kan i grannskapet
fifflare smådjävlar ödlor frukter passionerade budbärare
en glömskans livliga befolkning i luftballong efter åskregnet

en åldrad dödsmetallare som en gång hade ett utländskt
         kontrakt på 5 album bär hem
en nybakad pizza under stora lekplatsens oxlar

containern innehåller teman att nynnande pröva


In i lusthuset springer ungarna undan ett nytt åskregn
jehovas vittnen på dörren också undan sitt harmagedon

vi bor här i visionen
umgås inte men pratar litet med trädandarna
skapelsen heter inget men den är under utveckling
containern innehåller teman att nynnande pröva

         



Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 2815 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-06-01 14:01



Bookmark and Share


    resilient
ja, precis SÅ HÄR är livet.
Jävligt bra.
2009-05-02

    mapleleaves
Det är ett under att jag inte tröttnade efter tredje raden; brukar bli så vilsen av så mycket text.

Bra jobbat!
2008-01-27

    Anna A
Det är en text som berör mig på djupet i min själ, den är sorgsen och vacker, klarsynt och rak.

Vill läsa den många gånger, blir aldrig mätt på den.
2007-11-14

  Anna Frölander
Får nog ta och läsa den här några gånger till för att kunna vara på något sätt konstruktiv i mina ord men jag dras med i det här och du har en speciell, egen stil som uppskattas.
2007-09-08

  jimmy welleby
Mycket intressant och skapande text. Ger en skönt svidande känsla samtidigt som containern ger intellektet en omgång, återkommande. Bor jag i en container också? Skulle inte ha något emot det i alla fall, rakt ner i vardagens ljuva skräptunna.
Tackar...
2007-07-01

    Kaffefilter
Tycker om dina formuleringar, de får mig att tänka på min favoritdiktare Gunnar Harding. Dina ord känns laddade och meningsfulla. Läsning som den här får mig att tänka i andra banor.

Det är konstigt att de som är duktiga härinne aldrig får så värst mycket kommentarer!
2007-06-17
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP