Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här är inte klar än, men jag ska redigera den sen


Han vet det nu

kärlek finns...

han vet det nu

han var övertygad om att GUD skonat honom från denna mäktiga känsla.
men dagen han träffa henne, kännde han plötsligt en tyngd mot sina axlar.

GUD hade bara låtit den vänta och växa för han att förvalta bra.

som tack för denna gåva lovade han GUD att förvalta den bra.
han skämde bort henne, behandlade henne med kärlek, ömhet och respekt.

men snabbt försvann tanken om kärleken som en dans på röda rosor.
kärlek var allt ifrån ett simpelt jobb, men han hade ju en plikt.

jämt och ständigt hävda han sig och leta efter hennes ömsisidga kärlek, om hon bara kunde bekräfta att han betydde något. om han bara kunde få något tillbaka för mödan han lade ner.

....men han leta efter något som inte fanns

han var ung, förvirrad, oerfaren och hade uppenbarligen inte vad som krävdes för att hantera denna mäktiga gåva som GUD så försiktigt placerat på hans axlar.

men med tiden blev han allt mer erfaren och han lärde sig att
om man håller något kärt, så får man inte hålla det för hårt.
och att om man vill hitta det man letar efter så måste man leta på de rätta ställerna.


men det var för sent, hon hade redan dömt honom.

hon slängde ut honom och låste porten

nu sitter han på sina bara smutsiga knän, naken, liten, ynklig, ångerfull, förtvivlad och krafsar med sina patesika tassar på den höga muren

han vill ha tillbaka det som finns på andra sidan
det som tillhör honom, som endast GUD givit honom för att förvalta bra.

men den tillhör henne nu.

han vet det nu






Fri vers av han
Läst 452 gånger
Publicerad 2005-03-16 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

han