Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Feels Like Home

 

 

 

det är min trygghet
världen är mitt ostron

så jag tänkte att
det faktiskt var precis


och jag insåg att
jag är långt ifrån
alla dina påståenden

 

om att finna
trygghet
i kvadratmeter
och Stockholm

 

för världen är mitt ostron
precis så som hon säger
och i Stockholm är jag
inte född
Här har jag inte min familj

 

och jag hittar precis överallt

 

Och Stockholm är i mitt hjärta
Precis som Paris, Lyon, Rom
Gaza, Shanghai, Kairo
Rio, New York och Prishtina

 

 

för världen är min horisont
och var jag än reser
är jag alltid
hemma

 

för jag har världen
som hemmaplan
och jag tillhör
ett albanskt berg
en kalifornisk dal
en engelsk huvudstad
en svensk förort

 

för att jag har
världen som hemmaplan

 

kan jag vara
ett kolossalt
Colosseum
en kärleksfull
Verona
en glittrande
Broadway
och en stolt
Tour d'Eiffel

 

för att världen
är mitt hem
kan jag älska
med en
passionerad italienare
en mysig svensk
eller en kärleksfull
alban

 

och för att
världen är mitt
hem
så finns det
alltid plats
för mig
på jorden

 

och det finns
alltid vatten
att dricka när
jag är törstig
och mat att
äta när jag
är hungrig
och någonstans
att lägga ner
mitt huvud
när trötthet
finner mig
och någon
att krama
när jag är
kärlekskrank
och sällskaps
sjuk
och för att
världen
är mitt hem
finner jag
alltid kärleken

 

så det handlar
inte längre
om vad du vill ha,
du fine man

det är något
större nu

det är jag nu, babe

och jag är bara helt enkelt
mer än du orkar med
men det är okej

 

gå tillbaka till
din lya i Gamla Stan
och ge bort dina år
till Sverige
och snacka svenska
och sjung dina
midsommarstänger
och var lycklig
av hela ditt hjärta!

 

jag kanske följer
med någon gång
"och en slank han dit"
liksom
mest bara för att
jag kan låtarna
och jag kan sjunga
dom i vilken tonart
du än vill
och jag skrattar
högt
vid midsommar

 

men jag kanske
firar Ramadan
i år istället
jag vet inte
det var ganska
roligt

 

förra året

 

nåja, vi får se

 

men jag förstod
idag
att jag aldrig
kommer att
kyssa dig
så som du
vill
för att du
sänker
alla mina
ångbåtar
i hopp
om att jag
ska trivas
i en uppblåst
liten, livbåt
fastspänd
vid hamnen

visst
jag är ledsen
för att jag
aldrig kommer
att kyssa
dig, såsom
du vill

 

men det finns
alltid plats
för dig i min värld
för den rymmer
till och med
oändligheten

 

 




Fri vers av fossie
Läst 450 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-07 01:38



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
den känns väldigt uppriktig

och jag tycker att avslutningen är magnifik
2007-06-07
  > Nästa text
< Föregående

fossie
fossie