Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna visa är skriven i samarbete med Elvira.L.




Frihetsvingar

Jag ska sy
ett par vingar
av finaste bomull

Spunnen i mitt hjärta
med hjälp av drömmar
och framtidstro

När de är klara
Ska jag flyga
mot stjärnorna

Upplyst av månen
och speglad i himlen
ska jag högre än nånsin förut



Jag ska plantera
en blomma
med doften av livet

med roten i mitt hjärta
och med stjälken i
min trötta själ

När den slår ut
ska jag andas
ögonblicksstunder

Blomman i fönstret
med färg utav kärlek
blir rödare än nånsin förut



Jag ska segla
till världens ände
och tillbaks igen

Med vinden som vän
och stjärnorna
som karta

Vågor ska bära
mig fram
mot min egen ö

Vinden kanske mojnar
och medvind sviker
men jag är tryggare än nånsin förut



Jag kan bygga
en bro tillbaka
hem igen

Snickrad utav
drivved
från mitt forna liv

Med vingar på ryggen
och blomman
i håret

Vinden ska vila
och sommarnatten
blir klarare än nånsin förut



 




Fri vers av Catrin
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-07 18:58



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Den är just som sin titel, befriande. Detaljerna i den plockas samman och antar nya kombinationer i en ständig resa framåt. En favoritbild är:

\"Jag kan bygga
en bro tillbaka
hem igen

Snickrad utav
drivved
från mitt forna liv\"

Trygg öppen väg bakåt, med vingarna kvar på ryggen. Vingarna som också byggts av diktjaget själv ... Ja, mycket fint samarbetat av er! Grattis till stjärnan.
2007-11-01

    eva m h
Denna sparar jag! Den andas frihet!
2007-06-12

  * Ammi *
En sån vacker text, den flödar av hopp och framtidstro, allt flyter samman så bra!
2007-06-12

  Antropofagen
Otroligt välsvarvat samarbete... och vilken vacker blomma i fönstret..!
2007-06-09

    Bodil Sandberg
Det kallar jag ett gott samarbete...ni ska ha röda rosor för ett underbart alster!!!!
2007-06-08

    ej medlem längre
åh.det här är helt otroligt fint.
så vackert och rytmiskt lätt.påminner om en visa liksom.
jag gillar den.du hittar bra ord.
2007-06-07

  Jan Linderoth
Vilken fantastisk duo!! Mor och dotter och bådfa lika fantastiskt bra !! Dena var oslagbar!! Jag bokmärker och applåderar med blixtens hastighet!!
2007-06-07

  devilsangel
Detta är bara sååå bra!! Helt perfekt formulerat och skapat med såna bilder...Jag ska plantera en blomma med doft av livet...Jo men visst vad du/ni har lyckats!!
2007-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin