Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av bitterhet och skuld får du inget gott vin

 

Förnedringstårar
rinner längs med
skrattrynkorna
som blivit till fåror
av för mycket väta
den sista tiden.

Bitterhet och skuld
besudlar och stjäl
mina glädjesprång
över livets fröjder

Oro och strid
ger regntunga moln
trots att himlen är fri
och solen borde värma

Trötthet och modstulenhet
kväver min livsaptit
fast sannerligen
bordet är dukat
till fest

Men en klok kvinna sa idag
du kan välja att överleva

Så nu ler jag genom tårarna och ber om lite mer vin



 




Fri vers av Catrin
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-12 16:24



Bookmark and Share


    Lindizz
åh denna var riktigt bra, bokmärker.
2007-06-17

  * Ammi *
Ja motvinden är så stark ibland

men drick du livets vin och njut!

Berusa dig av den kloka kvinnans ord, och tänk: Jag kan och jag vill! Kram
2007-06-12

  Jan Linderoth
Du kom du, jag bjuder på vin. Det måste skålas för en så känslig och välskriven dikt! Fan du e braaaa!!!
2007-06-12

    ej medlem längre
Rubriken är strålande och en dikt i sig.
\"Bitterhet och skuld
besudlar och stjäl
mina glädjesprång
över livets fröjder\"
Det är dessa rader som gör vinet surt och inte till den njutning det borde vara.
Att trots allt be om mera vin är beviset på att man bearbetar och ger vinet en ny chans...
Strålande skrivet! Sparar!
2007-06-12

    Maria Malm
Absolut. Man måste välja att överleva. Ta för sig av det goda som ändock finns. Fin dikt.
2007-06-12

  devilsangel
Inte alltid solen värmer insidan...
Men vin brukar hjälpa, fast jag antar att konsten är att inte behöva dränka sorgerna i vin *L*...Bra text hur som helst!
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin