Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


obehag

Idag är en dag, en såndär obehaglig dag, när det känns som du vaknar under vatten. Och världen leker som vågor med dig, och luften är fylld av ett tryckande brus. Ett tungt obehag, och huvudet bultar och surrar. Och allt är blågrått av syrebrist, och du tänker att regnar det inte snart, regnar det inte snart så svämmar jag över. Regnar det inte snart så spricker och dör jag. Och trycket är tungt och vått, och sömnen är lång och fukten i dina lungor och fukten på din hud. Och värmen och deliriumet, är det du får betala idag.

För idag är inte världen samma värld, idag är inte världen din. Idag är världen farlig och djup och blå och grå, och världen surrar i dina öron och brusar i ditt blod. Och hjärtslagen bultar och pumpar saktare, för trycket på dig, trycket runt dig är så varmt.
Glänsande pärlor i regndunklet glittrar på din panna, i värmen, och alla porer är öppna. Och du vet att till och med solen, till och med ljuset, når aldrig hit. Når aldrig dig när du ligger i din havsblå hetta. I din fuktiga, unkna säng. I din utandningsluft. I dina varma brännande tårar.

För idag,
idag är du för djupt ner.
Kvävd
Under regntunga skyar




Fri vers av detskullevaritperfekt.
Läst 227 gånger
Publicerad 2007-06-17 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

detskullevaritperfekt.
detskullevaritperfekt.