Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarstången är förbrukad


Midsommarstången står färdigklädd och
förbrukad för denna gång
Dansen och musiken har tystnat och
små grodornas sång

Många bord som dukats av sill och
färskpotatis med tillhörande nubb
Höjer glasen i roliga sånger, för att
sedan på gräsmattan spela lite kubb

En härlig tid då man möts i glädjens
stund och få tid att rå om varandra
Man skrattar och dansar tills natt
blir dag innan man hemåt ska vandra

Säkert många som funnit något nytt i
sitt liv att tillföra
Där du upptäckte att någon ditt hjärta
så varmt kunde beröra

Någon blev kanske en mans lycka
när musiken bjöd upp till dans
En natt så full av liv och hopp om
en framtid och en ny chans

Sommar sommar är äntligen här
och semester stundar för många
På resor man ger sig ut och vill
i stunden ögonblick fånga

För att sedan i höstmörkret tända
ljusets låga och omfamna det nya
Kanske är du inte längre själv utan
kanske är det nya röster i din lya




Fri vers av nattig
Läst 449 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-24 18:48



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Midsommarnatten i härligt eko spökar så skönt till famn,
läste med glädje om vissen stång, ljusets längd mot höstens varma gnistor förvandlade
2007-06-28

  Nikolai Jungsin VIP
Bildskön beskrivning.. som en inre film..
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

nattig
nattig