Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag i juni


Regnbågshimmel

Regnbågshimmel

Regnbågen

avtecknade sig som

en aeroport mot

himmelen,

som  den ville

bjuda in mig.  

Kom,

se hur vackert jag är

viskade den.

Jag ville räcka upp

mina händer 

för att nå den,

jag ville låna

dess färger

för att måla.

Jag bad

regnbågen

sänd mig en stege.

sakta började den

blekna bort,

försvinna.

Ville den visa mig 

sin prakt,

ett  

naturens under,

porten till himmelen.

Drömmande stod jag kvar

 lät regnet 

skölja över mina tanka.

 




Fri vers av Gunilla Söderström Hallström
Läst 639 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-24 20:37



Bookmark and Share


    Skye
Åh, glömde: applåd!
2007-07-02

    Skye
Underbar känsla! Jag hoppas du en dag når upp och lyckes få tag på färgerna till din palett!

[Jag har två förslag till ändringar (hoppas du inte tar illa upp, det är som sagt förslag); Ta bort \"Regnbågshimmel\" allra först i dikten, det blir som dubbelt med titeln. Sen har du missat ett \"r\" på slutet, i \"tankar\", bara en petitess men den drar uppmärksamheten från innehållet litegrann.]
2007-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström