Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berguvens tecken

Drömmar är så otroligt vackra och innehåller ofta en stor längtan till något nytt. Jag vecklar upp en sedel och försöker forma den till en fågel i hopp om
att den får vingar och för mig dit mitt hjärtats slag vill.

Pengar pengar!! Kan göra också så ont, när dom inte räcker ända fram och för mig genom natursköna vyer till en plats där jag vet att du väntar.
Man önskade att man kunde forma sig själv till en kärra med hjul, även om det skulle ta dagar och nätter att ta sig ända fram. Vilken känsla att fått gjort det omöjliga till något möjligt och övervunnit pengars makt. Ett stort hinder på vägen och gör många drömmar till något som förblir bara en tanke, som ett hopskrynklat brev som aldrig blev avsänt.

Som ett tecken från skyn denna ljumna kväll, då jag tar en ciggarett vid köksfönstret och lyssnar på en fågels godnattsång, får jag se något stort sitta på taket vid huset bredvid. Först trodde jag att det var en katt, men när jag tittade närmare såg jag att det var en stor berguv. Du tittade på mig länge och nickade lite grann på huvudet, för att sedan ta vägen förbi mitt köksfönster och sedan flög du iväg genom nattens timmar. Det kändes som om du menade, att man aldrig ska ge upp sina drömmars mål.

Det var som om något nytt tändes i mitt hjärta och den ihopskrynklade sedeln på köksbordet får nog förbli en sedel, för jag har bestämt att pengar ska inte styra min vilja. Släcker cigaretten och precis dånar tåget förbi och snart mycket snart ska jag vara med när du dånar förbi mitt hus. Då ska jag kika på hustaket och tänka på dig min berguv. För du tände åter hopp i något jag trodde skulle bli som en ihopskrynklad papperslapp, dvs. en dröm.




Fri vers av nattig
Läst 424 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-26 19:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En vacker skildring min vän.....
2007-07-01

  Nikolai Jungsin VIP
Vackert drömmande
Pengar kan aldrig köpa sån vacker beskrivning.
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

nattig
nattig