Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"otium sanctum" är ett gammalt klosterbegrepp om känslan av balans i livet - förmågan att ha frid under dagens aktiviteter - att kunna slappna av och ta sig tid att njuta av skönheten - att vara i takt med sig själv...


otium sanctum - not!

det är inte någon klocka som ringer
det är ljudet av resten av familjen
som redan är vaken
som exploderar i min hjärna

vad är klockan?

spelar ingen roll att jag jobbade till fyra i natt
måste upp och fixa allt som måste fixas

halv åtta

shit!

på med kläderna och deoderanten och
lite tandkräm och lite vatten i håret och
kepsen en stund (blir sjukt fult men får duga) och
frukost får jag slänga i mig på jobbet (om
jag hinner) och väskan?
den lämnade jag på jobbet, ja, och
norgebesöket kommer strax efter åtta och
jag skulle väl fixa frukosten till frukostmötet och
själva mötesdelen får vi nog hoppa över för
den kan jag ju inte hålla i samtidigt som
kursen och sen har vi ju den där uppsägningen som
måste lösas under dagen på
fikaraster och lunchavbrott - ja just det - några
andra får ta med besökarna på lunch för
jag kommer behöva ringa de där samtalen och
så fruktat ont i magen jag har - det här med
uppsägningar klarar jag egentligen inte - och
sen skulle jag ju försöka fixa någon som
kan förbereda servrarna som
ska användas på kursen på onsdag och
det blir väl till att leta med ljus och lykta för
att hitta någon som kan ta
tag i det och
nu när jag ser tillbaka på
denna sjuka dag inser jag vilken
antites mitt liv så ofta är till den
dikt som ligger bland mina utkast

otuim sanctum

not!




Övriga genrer av Mattias Josephson
Läst 443 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-02 19:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson